De herfst is in volle gang. Dit weekend is de wintertijd ingegaan, waardoor het in de middag alweer gaat schemeren. Ook is de kans op storm- en regenachtig weer volop aanwezig. Deze ontwikkelingen hebben grote invloed op het verkeer en de verkeersveiligheid. November is zelfs de maand met de meeste verkeersongevallen van heel het jaar, vanwege de drukte op de weg en met name ook het slechtere weer. Oppassen geblazen dus in november.
Slechte weersomstandigheden, zoals regen en stormachtige wind, hebben duidelijk een negatief effect op het aantal verkeersongevallen, zo blijkt uit ongevalscijfers van de politie. Automobilisten, fietsers en voetgangers lopen dan ook een aanzienlijk groter risico om betrokken te raken bij verkeersongevallen. Als je deelneemt aan het verkeer, is het goed om extra goed op te letten. Hoe slechter het weer, zeker als het ook nog druk is op de weg, des te hoger is het risico op een ongeval in het verkeer. Doe daarom rustig aan en kijk goed om je heen. Zeker in de november maand is het devies: veiligheid voor alles.
Meer ongevallen betekent ook tot een toename van het aantal slachtoffers met letselschade. Veel meer mensen kloppen aan bij ons kantoor om de letselschade te verhalen op de veroorzaker van een ongeval. De maandennovember steekt er voor wat betreft de clientèle elk jaar weer bovenuit, want dan vinden de meeste ongevallen in het verkeerplaats. Het is onze taak om ervoor te zorgen dat alle schade vlot wordt verhaald. Gelukkig kunnen we onze cliënten goed en snel helpen om hun leven weer op de rit te krijgen. Daar strijden we iedere dag voor.
Mocht het onverhoopt toch misgaan en er vindt een ongeval met letsel plaats, dan staan we voor je klaar. We stellen de tegenpartij aansprakelijk, regelen zo spoedig mogelijk een voorschoten op de schadevergoeding en we zorgen ervoor dat alle schade zoveel als mogelijk wordt vergoed. Onze kosten hoef je niet zelf te betalen, want ook deze schade verhalen we als uitgangspunt op de veroorzaker van het ongeval. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.
Een verkeersongeval is een ongeval waarbij een of meer verkeersdeelnemers betrokken zijn. Een ongeval kan plaatsvinden tussen gemotoriseerd verkeer en ongemotoriseerd verkeer. Dat is meteen een belangrijke tweedeling binnen het verkeersrecht, omdat zogenoemde “zwakker verkeersdeelnemers”, waaronder voetgangers en fietsers, een extra mate van bescherming genieten.
Een eigenaar van een motorrijtuig is op basis van de Nederlandse wetgeving verplicht om zich tegen aansprakelijkheid te verzekeren middels een WAM-verzekering. Ook de ongemotoriseerde doet er overigens goed aan om zich middels een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) tegen aansprakelijkheid te verzekeren. De verzekeraar speelt in het verkeersrecht een grote rol, als degene die in de meeste gevallen de schade van het slachtoffer vergoed.
Op verschillende manieren kan je proberen om de dader verantwoordelijk houden voor jouw schade. Je kunt een civiele procedure starten, of je als slachtoffervoegen in het strafproces. Voorafgaande aan het strafproces is het wel van belang dat je aangifte doet. De officier van justitie beslist vervolgens of de veroorzaker voor zijn daad ook wordt berecht. Als de officier van justitie de zaak seponeer en de zaak dus niet ‘voorkomt’, dan ben je aangewezen op een civiele procedure.
Dat is een hele moeilijk vraag, waar helaas geen simpel antwoord op te geven is. De vraag welke schadevergoeding je als slachtoffer kan vorderen hangt samen met oneindig veel persoonlijke omstandigheden, de aard van het ongeval en de mate waarin aan de veroorzaker een juridisch verwijt kan worden gemaakt. Om toch eenidee te geven van bedragen is elders op deze webpagina aandacht besteed aan de verschillende (materiële)schadeposten en ook vind je elders op deze webpagina meer informatie over het smartengeld waar een slachtoffer recht op heeft. De optelsom van de materiële schade en het smartengeld vormen jouw schadevergoeding.
De Letselschade Raad heeft voor letselschadezaken regels opgesteld waaraan (ook)de verzekeraar van de veroorzaker zich in beginsel moet houden. Nadat wij onze aansprakelijkstelling aan de verzekeraar hebben verzonden, geldt op grond van Gedragsregel 7 van de Gedragscode Behandeling Letselschade dat een verzekeraar binnen drie maanden een “onderbouwd standpunt” moet innemen ten aanzien van de aansprakelijkheid.
Jouw letselschadezaak is bij ons in goede en bekwame handen. Behalve dat onze letselschadeadvocaten invoelend zijn en oog hebben voor het menselijke aspect, kennen zij het letselschaderecht als geen ander. Bovendien hebben onze drie letselschadeadvocaten ruim 65 andere collega’s met andere juridische specialismen, die betrokken kunnen worden als de zaak daarom vraagt. Ga in ieder geval niet in zee met zelfbenoemde “letselschade-expert” en vergeet andere advocatenkantoren, want wat wij bieden is uniek (en gratis).
Onze inzet is om jou (juridisch) te ontzorgen. Jij hebt als slachtoffer of gedupeerde immers al genoeg aan je hoofd. Schroom niet en zoek contact met ons, om in de meeste gevallen gratis rechtshulp te ontvangen van ervaren en gespecialiseerde advocaten.
Van Diepen Letselschade is onderdeel van de advocatenmaatschap Van Diepen Van der Kroef Advocaten, statutair gevestigd en (mede) kantoorhoudende te (1077BL) Amsterdam aan het Dijsselhofplantsoen 16-18. De advocatenmaatschap is ingeschreven in het handelsregister onder nummer 34330703