Is het letselschaderecht van toepassing - omdat je letsel en schade hebt opgelopen waarvoor een ander verantwoordelijk kan worden gehouden - dan is de vervolgvraag precies welke schade voor vergoeding in aanmerking komt. Wat kan je als slachtoffer of gedupeerde claimen? Het antwoord daarop is: "heel veel", want de vergoedingsplicht van de veroorzaker gaat veel verder dan alleen een vergoeding van de medische kosten. Zo wordt zelfs het gemis van zwarte bijverdiensten in de berekening betrokken. Jouw vergoeding is in principe een royale vergoeding van álle schade en kosten.
Het uitgangspunt is dat het slachtoffer of de gedupeerde aanspraak maakt op volledige vergoeding. Het slachtoffer of de gedupeerde dient volgens de Hoge Raad, ons hoogste rechtscollege, als uitgangspunt zoveel mogelijk in dezelfde toestand te worden gebracht als wanneer het letsel niet zou zijn ingetreden. Herstel in de “oude toestand” is de insteek, zoveel als dat nog kan. De situatie met het letsel wordt dan vergeleken met de situatie zoals die was geweest als het letsel niet was ontstaan, en dat kan leiden tot hoge bedragen.
De kunst van de goede advocaat is om geen geld te laten liggen. In onze praktijk houden wij een lijst bij van schadeposten die eerder door de verzekeraar werden vergoed, zodat we nooit iets vergeten. De insteek van het slachtoffer of de gedupeerde zal immers meestal zijn om een zo hoog mogelijke schadevergoeding betaald te krijgen. We geven je hieronder een aantal voorbeelden om een idee te krijgen van de materiele schade die voor vergoeding in aanmerking komt. Daar bovenop komt dan nog het smartengeld.
''Wat je kunt claimen? Heel veel! Het uitgangspunt is een royale vergoeding van ál jouw schade.''
Onze inzet is om jou (juridisch) te ontzorgen. Jij hebt als slachtoffer of gedupeerde immers al genoeg aan je hoofd. Schroom niet en zoek contact met ons, om in de meeste gevallen gratis rechtshulp te ontvangen van ervaren en gespecialiseerde advocaten.