Er vonden vorig jaar in Amsterdam maar liefst 1.167 verkeersongevallen plaats waarbij iemand ernstig letsel opliep en de hulpdiensten werden ingeschakeld. In 2022 waren dit er 1.152. Er vielen vorig jaar 16 verkeersdoden, één meer dan in 2022. Het totaal aantal geregistreerde verkeersgewonden waarbij een ambulance werd ingeschakeld (4.167) ligt lager dan vorig jaar, toen er bijna 5.000 gewonden werden geregistreerd. De gemeente houdt rekening met onderregistratie omdat niet altijd duidelijk is of er sprake is van een verkeersongeval. De 4.167 geregistreerde gewonden is daarom een ‘minimumaantal’.
21.10.24

Verkeer Amsterdam

De kans op een ongeval is groot!

Het aantal verkeersongevallen in Amsterdam waarbij de politie werd ingeschakeld is vorig jaar gestegen. Ook kwamen er meer mensen bijeen verkeersongeval om het leven dan in 2022. Dat blijkt uit de MonitorVerkeersveiligheid die vorige week door de gemeente Amsterdam werd uitgebracht.

Cijfers verkeersongevallen Amsterdam

Er vonden vorig jaar in Amsterdam maar liefst 1.167verkeersongevallen plaats waarbij iemand ernstig letsel opliep en de hulpdiensten werden ingeschakeld. In 2022 waren dit er 1.152. Er vielen vorig jaar 16 verkeersdoden, één meer dan in 2022. Het totaal aantal geregistreerde verkeersgewonden waarbij een ambulance werd ingeschakeld (4.167) ligt lager dan vorig jaar, toen er bijna 5.000 gewonden werden geregistreerd. De gemeente houdt rekening met onder registratie omdat niet altijd duidelijk is of er sprake is van een verkeersongeval. De 4.167 geregistreerde gewonden is daarom een ‘minimumaantal’.

Steeds drukker en onveiliger

Het Amsterdamse verkeer wordt steeds drukker. Daarnaast zorgen vooral snelle, opgevoerde e-bikes door hoge snelheidsverschillen voorgevaarlijke situaties op fietspaden. Dit leidt tot meer en meer slachtoffers, denkt de gemeente.

Daarom worden er maatregelen genomen. In 2024 vond deinvoering plaats van een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur in 80 procent van Amsterdam. Daarmee hoopt de gemeente een positieve stap te zetten in de verlaging van het aantal verkeersslachtoffers. Ook is de verkeersveiligheid verbeterd op 73 gevaarlijke plekken in de stad, plekken waar eerder veel ongelukken plaatsvonden. Ook wil de gemeente inzetten op extra handhaving en gedragscampagnes om mensen bewust te maken van risico’s in het verkeer en het aanbieden van verkeerseducatie op scholen.

Hoe te handelen bij een verkeersongeval

De cijfers tonen aan dat het risico om slachtoffer te worden van een verkeersongeval in Amsterdam hoog is. Daarom zetten we voor je op een rij hoe te handelen als je bij een ongeval betrokken raakt.

1.                 Schakel hulp in voor de gewonden, bel 112;

2.                 Vul het schadeformulier in;

3.                 Maak foto’s van de ongevalssituatie en noteergegevens van getuigen;

4.                 Licht je verzekeraar in;

5.                 Schakel bij letselschade Van Diepen Letselschade in.

Neem contact met ons op

Bij een verkeersongeval kan er aanzienlijke letselschadeontstaan. Daarom is het van belang om goede en gespecialiseerde rechtshulp in te schakelen. Je kunt hiervoor terecht bij Van Diepen Letselschade. Wij nemen jou alle aspecten rond de regeling van jouw letselschade uit handen en we zorgen ervoor dat al jouw schade wordt vergoed. Hierdoor kun jij je richten op je herstel.

Veelgestelde vragen

Geen veelgestelde vragen gevonden
Van Diepen Letselschade

Wij staan voor je klaar

Onze inzet is om jou (juridisch) te ontzorgen. Jij hebt als slachtoffer of gedupeerde immers al genoeg aan je hoofd. Schroom niet en zoek contact met ons, om in de meeste gevallen gratis rechtshulp te ontvangen van ervaren en gespecialiseerde advocaten.